SAKARYA / AKYAZI - PAZARKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

PAZARKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

Pazarköy Mah. Pazarköy Sok. No385 Akyazı/Sakarya 54400
Vizyon
Vizyonumuz geleceğin yetişkinleri olacak olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan, sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektir. Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, laik, çağdaş, bireyler yetiştirebilmek, bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.
Misyon
ATATÜRK ilke ve inkılâpları ve Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda bütün öğrencilerimizi; 1- Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, insan haklarına ve anayasanın temel ilkelerine dayanan, Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen İYİ VATANDAŞ olarak yetiştirmek. 2- Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı; hür ve bilimsel düşünebilen insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan yapıcı, verimli ve ÜRETKEN İNSAN olarak yetiştirmek. 3- İlgi ve yetenekleri doğrultusunda bilgi, beceri ve davranışlarla donatarak ortaöğretime ve hayata hazırlamak, İYİ BİR MESLEK SAHİBİ olmaya yöneltmek. Özetle; elimizdeki bütün eğitim öğretim imkanlarını sürekli, planlı, etkili ve verimli bir şekilde kullanarak, her öğrencimizin: iyi bir vatandaş yeteneklerine uygun bir meslek sahibi ve iyi bir insan olması için seferber etmek.
Başarılar
Öğrencilerimizin kültürel ve sportif alanlarda kazanmış oldukları başarıları BAŞARILARIMIZ menüsünden takip edebilirsiniz.
Kütüphane Kitap Sayısı :2050
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır.
Okulumuzda merkezi kalorifer sistemi (doğalgaz) mevcuttur.
Ulaşım
Okulumuza Akyazı Belediyesi önündeki Pazarköy Caddesi takip edilerek ulaşılabilir. Okulumuz Pazarköy-Güzlek yolu üzerindedir.
Servis Bilgisi
Okulumuz Pazarköy sınırları içerisindedir. Pazarköy Akyazı´nın doğusunda Akyazı merkeze 3 km. uzaklıktadır. Köyümüze ait bilgileri köyümüzün web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Okulumuz Sakarya il merkezine 35 km, Akyazı ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.
TUBİTAK 4006 BİLİM ŞENLİKLERİ